Химикали и писалки Parker

Интересна ли ви е историята на тази световно известна марка химикалки и писалки Parker? Ако искате и вие да се докоснете до тези дизайнерски шедьоври или да направите луксозен подарък, разгледайте предложенията ни, с които да очаровате любимите си хора?

Химикали и писалки Parker

Каква е историята на химикалки и писалки Parker?

Създателят на Parker – Джордж Сафорд Паркър е роден в Шулсберг, Уисконсин на 1-ви ноември 1863 година. Джордж Паркър е седмото дете в семейството и почти цялото си детство прекарва помагайки за работата в семейната им ферма. Поради това обаче, той няма възможност да отделя достатъчно време за образованието си. Още тогава обаче е имал дух на предприемач и свободното си време вместо за игри, използвал, за да продава списания и вестници, с  което печелел по 50 цента за всеки продаден брой.
Както всяко дете и той имал мечти. Неговата била да стане лекар, но липсата на финансова възможност не му позволила да следва тази своя мечта.
 
В следващите години Джордж проявява значителен интерес към телеграфа и през 1880г., когато е на 17 години той кандидатства в два университета със специалност телеграфия – Upper lowa University и Valpriso University of Indiana, но за съжаление не е приет и на двете места. Това обаче не го отказало и малко по-късно съдбата му предложила нова възможност.  Четейки списание, попада на обява за телеграфско училище в Джейсънвил, Уисконсин. Той успява да събере нужните 55 долара за таксата за обучение и заминава да учи. 
След завършването си младият Паркър започва работа като телеграфист в железопътна компания, а след известно време отново се връща в училище, но този път като учител.  Учителската му заплата обаче не му достига и за това е принуден да започне допълнителна работа като търговец на пишещи средства към John Holland Pen Company,  с която работи училището, в което работи. Малко по малко започва да създава и изгражда собствен бизнес за луксозни химикалки.

Какво прави химикалките на Parker толкова специални?

Компанията за луксозни писалки и химикали Parker  е създадена през далечната 1888г. Като в създаването им са вложени много идеи, старание и любов. Всяка отделна серия, която марката създава, има собствена история, която се пресъздава с уникалния дизайн и форма на пишещото средство. Сред творенията на химикалки и писалки Parker има не малко специални и юбилейни издания, които са истински шедьовър събран в една малка химикалка или писалка. Тези уникати естествено се продават за много високи суми, но Parker създават и много бюджетни вариации, чрез които всеки желаещ да се докосне до тяхното изкуство.

Защо да изберете химикалка Parker за подарък?

Това е един наистина ценен и луксозен подарък. Дори не толкова скъпите серии на марката носят своята уникална история и би било истинска привилегия да подписвате най-важните и ценни документи с такова специално пишещо средство. Това, което ви предлагаме ние е гравиране на химикалка или писалка на Parker,  с което да направите вашия подарък по-специален и индивидуален.

Сайтът art-gift.net предлага богата гама от бизнес подаръци, сред които са и луксозните химикали и писалки на марката Parker. Parker е една от най-известните марки в света на химикалките и писалките и е символ на класа и елегантността. Тези подаръци са подходящи за различни поводи - от като подарък за рожден ден или годишнина до подарък за колега или бизнес партньор. Луксозните химикали и писалки на Parker са направени от висококачествени материали и имат изключително удобна и ергономична форма, която ги прави перфектни за дълги периоди на писане. Отличават се също така с изискан дизайн и стил, който ще подчертае класата и стилната визия на всеки, който ги използва. В асортимента на сайта можете да намерите различни модели на химикали и писалки на Parker, както и да изберете от различни цветове и материали. Всички тези подаръци могат да бъдат персонализирани с гравиране на името или логото на вашата компания, което ги прави още по-специални и уникални. Ако търсите подарък, който да впечатли, да бъде полезен и да продължи да предизвиква усмивки и в бъдеще, химикали и писалки на Parker са отличен избор.