Винилен тапет на флизелинова основа (Нетъкан текстил, Флиз тапет)

Флизелинът / Флез тапетите / представлява нетъкано платно, състоящо се от пресовани влакна целулоза, полиестер и свързващо вещество. Едно от главните преимущества на този материал е високата стабилност на размерите. Това означава, че намокрен той не набъбва, а след изсъхване не се свива. Всички флизтапети са изключително устойчиви на скъсване и  скриват появата на пукнатини по стени и тавани. Флизелинът е безопасен за  здравето, тъй като не отделя вредни вещества. Флиз тапетите обикновено са по-тежки от хартиените. Работата с всякакви типове флизтапети е много по-проста и бърза в сравнение с хартиените или тези на хартиена основа. Лепилото се нанася направо на стената, а след това към него се притиска отрязаното по размер парче тапет, докато тапетите на хартиена основа предварително се намазват с лепило.

Винилен тапет на Хартиена основа

Този тип тапети са изработени от хартия с устойчиво PVC покритие, което позволява да се мият с мокра кърпа. Издръжливи са на слънчеви лъчи като не губят яркостта на цветовете си. Благодарение на дебелината и релефа, които имат, са подходящи за стени с леки неравности.

Винилово (PVC) покритие – (текстура)

Най-външният синтетичен поливинилхлориден слой, под който се намира хартиена или флиз основа.

Устойчив на миене – пластмасовото пенообразно винилово покритие не винаги позволява прекия контакт с водата, поради порестата си структура, но може да се забърсва с влажен парцал. Този тип има ясно изразен релеф на десена и може да се боядисва за допълнително интериорно оформление.

Устойчив на слънчеви лъчи – изключително издръжлив е на слънце и цветовете не избледняват.

Меню
Close

Количка

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

A password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our политика на поверителност.

Already got an account?

Close

Close

Категории