сваляне на размери за поръчка на тапети и фототапет

Как правилно да вземем размери за фототапет?

Тази на пръв поглед съвсем елементарна техническа операция, може да се окаже препъни камъчето в цялостната изработка на вашиите тапети. Неправилно снетите размери могат да бъдат причината за множество неприятни ситуации съпътстващи осъществяването на прецизен монтаж.
За да сведем до минимум рискът от грешки, днес ще разгледаме основните стъпки, следвайки които ще успеете майсторски да се справите с бойната задача "Точен размер."

1. Процес - стандартна стенна конструкция.

При наличието на чиста повърхност без скос, стената  трябва да бъде измерена последователно от край до край с помощта на ролетка. Към фиксираните размери в ширина и височина,  задължително трябва  да бъде добавена налична раздувка от 5см.

2. Процес -стена със скос

Ситуацията тук е малко по-специфична, тъй като обратно на логиката,  скосът не бива да бъде изключен от общият размер на изделието. Нужните мерки, трябват да бъдат снети в пълен размер - ширина/височина. Фототапетите по презумпция се печатат  в основен размер, като излишната скосена  част бива премахната по време на тяхното апликиране. Тук освен стандартите размери,  задължително трябва да присъстват и тези  на скосената част от стената. За да избегнем изрязването на важни, детайлни елементи разчитаме изцяло на предпечатната подготовка! Посредством преместване и премащабиране запазваме общият вид на изделие без осезаема промяна!  Така участъкът  за изрязване остава само с наличието на чист фон, което  улеснява в пъти монтажната дейност.

3. Процес - стена с наличие на отвор.

 В случай, че стената, върху която сте избрали да залепите фототапет от нетъкан текстил разполага с прозорец или врата, тук размерите отново следват да бъдат взети върху цялостното разпределение на фундаментната повърхност. Както може би вече се досещате нужна ще бъде и схема  с фиксираните размери на отвора, спрямо която позиционирането на приложният дизайн следва  бъде изцяло съобразен.

4. Процес - стена с присъстващо приложно тяло (климатик, аплици, мебели и д.р.).

В случай, че държите на определен детайл от приложеното изображение задължително трябва да предвидите позиционирането на по-големите мебели, уреди или декорации, които в последствие могат да закрият част от него.  Ако пък вече разполагате с фиксираните параметри на съпътстващото обзавеждане, спокойно може да приложите схема - ориентир, по която нашите дизайнери ще разгърнат своят творчески потенциал!

5. Бонус за наблюдателни натури

Може би обърнахте внимание на думата, с която първоначално описах  екзистенциалните 5см. аванс, които трябва да бъдат добавени по ширина и височина на всяка прилежаща страна.  Именно те се явяват спасителната лодка, в екстремен случай на потъване! В следствие на дългогодишната ни практика можем категорично да заявим, че няма такова понятие като "абсолютно гладка и права стена". Тоест при отпечатване на тапета по  фиксирани размери е напълно възможно след осъществен монтаж да установите наличието на неприятен завършек - бяла лента, възникнала поради недостиг на количествен материал. Раздувката идва на помощ в именно тази ситуация, чрез нея неравностите по стената биват цялостно обхванати от нужното количеството материал.

Надяваме се, че с приложената информация успяхме да обхванем всички казуси, които биха възникнали по време на уточняването на основните технически параметри. Очакваме с нетърпение Вашата онлайн поръчка на тапет !

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

Urban Modern - Стилът, който Променя Домовете ни
Как Мебелите Могат да Влияят Отрицателно на Фън Шуй във Вашия Дом: Насоки и Решения
Забавни Бодита: Как Бебешките Дрехи Стават Източник на Развлечение
Огледални стикери: Преобразяваме пространството със стил и елегантност
Силиконови калъфи за телефон с принт: Съчетание на защита и стил
Запечатване на моменти с персонализиран семейни календар: Подарък за баба и дядо
14 романтични идеи за подаръци за Деня на Св. Валентин
Идеи за подаръци за деца, които ще ги забавляват и обогатяват
Как да изберем тематиката на декорацията за бебешка стая с фототапети от Art Gift
Подаръци и традиции за Гергьовден: Идеи от Art Gift
Кръщенето - божествено тайнство и специално събитие за цялото семейство
Първият рожден ден на вашето дете: Съвети за организиране на незабравимо празненство
10 тайни за успокояване на бебешкия плач: Пътеводител за родители
Как да изберем подарък за жена: онлайн магазин Art Gift и персонализираните подаръци
Как да изберем фототапет за детска стая: съвети и възможности с Art Gift
Покани за сватба: Изкуството на персонализираните акрилни покани от Art Gift
Забавни подаръци и идеи за моминско парти, които ще вдигнат настроението
Подарете на децата магията на Коледа с персонализирани продукти от Art Gift
Защо да изберем тапети вместо боя?      
Подаръчни комплекти Parker