Фото тапети в сегашно и минало време – интересна информация

Преди години фото тапетите бяха много, много популярни. Първите тапети са се появили в Китай. Те са се изработвали от оризова хартия и са се използвали само в домовете на почетни граждани. Илюстрирали са природата – цветя, пейзажи и животни.

През 16-ти век тапетите навлизат и в Европа.

Те са били само текстилни и са се използвали само от много заможни семейства. Били олицетворение на лукса и йерархията в обществото. Малко по-късно били измислени и хартиените тапети. Този вариант тапети са били по-достъпни и използваеми от средно статистическата класа хора. Европа обаче ги е игнорирала, защото са се смятали за чуждестранен аксесоар. Чак един век по-късно, хартиените тапети стават масови аксесоари за облицоване на стените в домовете. Тапетът тогава, е имитирал скъпи материи и е бил създаван с една по-специфична техника – „блок печат“. Чрез потапянето на блокове в цветове, те биват прилагани към хартията, за да се получи уникалната шарка. Това е започнало през далечната 1785г. Колкото повече години минавали, толкова повече тапетите набирали популярност. Затова се е наложило измислянето на нова по-лесна и по-бърза технология за производство на тапети.

И така, през 1874 г., е използван вече двадесет цветния печат, а тапетите са били най-масовия декор за един дом. С течение на годините обаче, тапетите ту са особено популярни, ту се намалява популярността им. След идването на модернизма, тапетите отново губят своята популярност и биват изместени от абсолютно изчистените бели стени.
През 30-те и 40-те г. на 20 век са се появили виниловите, флис и фото тапетите. Така те отново стават модерни. След 70-те години интересът към тапетите намалява отново.  Това е така до 21 век, когато тази мода за пореден път се завръща и то с пълна сила. Този път обаче, тапетите са по-смели, цветни, акцентиращи и достъпни. Изработват се от различна и висококачествена хартия.  Те са хит, който ще направи домът по-уютен, топъл, различен и хармоничен. Те вече не са просто начин за обличане на стените, а са едни от най-уникалните, гъвкави и предпочитани начини за постигане на уникален интериор. А интериорните дизайнери все по-често ги избират за реализиране на своите креативни проекти за декорация на стените в кухни, дневни, спални, детски стаи, та дори и на таваните в тези помещения.ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

Печат при Поискване POD: Революция на Печатните Услуги с Art Gift
Иновативни идеи за бродирани престилки - Създайте своя стил
Луксозната химикалка Parker: Идеалният подарък за Свети Валентин
Ето че настъпи и календарната кампания 2024: Нови дизайни и промоции
Търсене на идеалния подарък за рожден ден за любимата или любимия: Ръководство за изненада с любов
Защо да изберем флийс тапети от нетъкан текстил
Идеи за подарък за Никулден от Art Gift
Персонализирани картички за 8 март: Изразете любовта си чрез снимка и пожелание
Как да Изберем Подходящ Детски Календар: Едносекционни vs Трисекционни Календари
Изкуственият интелект: Новата ера на графичния дизайн и създаването на изображения като истински художник
Време е за ремонт с новата ни игра във Фейсбук - освежи дома си и спечели!
Urban Modern - Стилът, който Променя Домовете ни
Как Мебелите Могат да Влияят Отрицателно на Фън Шуй във Вашия Дом: Насоки и Решения
Забавни Бодита: Как Бебешките Дрехи Стават Източник на Развлечение
Огледални стикери: Преобразяваме пространството със стил и елегантност
Силиконови калъфи за телефон с принт: Съчетание на защита и стил
Запечатване на моменти с персонализиран семейни календар: Подарък за баба и дядо
14 романтични идеи за подаръци за Деня на Св. Валентин
Идеи за подаръци за деца, които ще ги забавляват и обогатяват
Подаръци и традиции за Гергьовден: Идеи от Art Gift